Levessel forrázta le magát két kisgyerek

2011.05.06. 08:34

Forró leves ömlött két kisgyerekre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kékcsén. A gyerekeket csütörtök este szállítottak kórházba, úgy tudni, testük 40-50 százaléka égett meg a balesetben. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a felelősség kérdését, közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

Az eljárás eddigi adatai szerint csütörtök este egy másfél éves és egy hároméves kislányra a tűzhelyről borult a forró leves - mondta Fülöp Gergely. Az esetről a rendőrség péntek reggel érdeklődő újságíróktól értesült, és ennek alapján kezdte meg az adatgyűjtést.

A balesetről Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató főorvosa azt mondta: az egyik gyermek súlyos, harmadfokú, míg testvére másodfokú égési sérüléseket szenvedett a rájuk borult forró ételtől.

A másfél éves kislány állapotát a nyíregyházi kórházban sikerült stabilizálni, majd rohammentővel szállították tovább a súlyos égési sérülések ellátására is specializálódott budapesti Bethesda Kórházba. A helyi mentők félúton adták át a kislányt a fővárosból érkezett rohamkocsinak. Mentőhelikoptert a sötétben már nem tudtak értük küldeni.

A könnyebben sérült hároméves kislányt a kisvárdai kórházba szállították, állapotáról egyelőre nincs információja a rendőrségnek - mondta Fülöp Gergely.