Terroristának adta ki magát Budapesten

2011.05.07. 18:33
Egy fiatal férfi az V. kerületben azt mondogatta a járókelőknek, hogy egy külföldi terrorista sejt tagja, és azért jött Magyarországra, hogy közjogi méltóságok ellen kövessen el pokolgépes merényleteket. A rendőrség igazoltatta, még tűzszerészt is hívtak, de nem találtak nála semmit.

Terroristának adta ki magát és robbantással fenyegetőzött egy férfi a fővárosban. Robbanóanyagot nem találtak nála, de őrizetbe vették.

Egy hátizsákos férfi pénteken délután az V. kerületi Tüköry utcában arról beszélt a járókelőknek, hogy ő egy külföldi terrorista sejt tagja, és magyarországi közjogi méltóságokat fog felrobbantani. A nála lévő hátizsákra és az általa tett kijelentésekre felfigyeltek az emberek, és értesítették a rendőrséget.

A járőrök igazoltatták a férfit, aki személyi azonosító okiratot nem mutatott be, és azt közölte a rendőrökkel, hogy robbantani akar a nála lévő pokolgéppel. A helyszínre hívott tűzszerészek átvizsgálták a hátizsákját, és megállapították, hogy nincs benne robbantásra alkalmas anyag. Ezután a 31 éves férfit előállították és őrizetbe vették.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt nyomoz az ügyben, és bíróság elé állítás céljából előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatására.