Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Mexikói drogbandára csapott le a parti őrség

2011.05.09. 22:12

A mexikói parti őrség vasárnap összecsapott egy kábítószerbandával az amerikai Texasszal határos Falcon-tónál. A lövöldözésben 13-an életüket vesztették – jelentette be hétfőn a haditengerészet.

Egy tengerész és feltehetően a Zetas drogkartell 12 tagja halt meg a Falcon tavon fekvő szigeten lezajlott  összecsapásban, az ország északkeleti Tamaulipas államában.

A haditengerészet szerint a banda tagjai nyitottak először tüzet, amikor a parti őrség felfedezte táborukat. Feltételezések szerint a banda a szigetről indította a Texasba, motorcsónakokkal folytatott marihuána-csempészést. A katonák több mint 20 fegyvert, köztük karabélyokat foglaltak le.

Tavaly szeptemberben egy mexikói banda itt támadott meg egy amerikai házaspárt, amely a tavon jetskizett, a férjet lelőtték és a holttestét azóta sem találták meg.

A nyomozást vezető Rolando Florest megölték és levágott fejét elküldték a mexikói hadsereg helyőrségének. A hatóságok nem tudták teljes bizonyossággal megmondani, vajon Flores megölése összefüggésben volt-e a Hartley-üggyel, mert a rendőrt több párhuzamos vizsgálattal is megbízták.

  • Vennék
  • Hírek