Víz alatti radarral keresik az eltűnt horgászt

2011.05.09. 10:33

Sonarral, vagyis víz alatti radarral keresi a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és a Balatoni Vízirendészet a vasárnap délelőtt, Balatonmáriafürdőnél elmerült osztrák horgászt.

A hatvanöt éves férfi vélhetően horgászás közben esett ki a csónakból Balatonmária-alsónál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap. Akik látták az esetet, megpróbáltak a helyszínre sietni és segíteni, de a vízbe merült test eltűnt a szemük elől - mondta Bíró Gábor. A másodfokú viharjelzés miatt a vízi rendészet akkor felfüggesztette a keresést.

Vasárnap kora délután egyébként rövid időn belül három esetben is riasztották vitorlázók a vízi rendőröket. Balatonfüred, Balatonboglár és Fonyódliget térségében elszakadt vitorlák és elromlott motor miatt kértek segítséget a bajba jutottak. Egy vitorlásversenyen borulás is történt, ott a hajó legénységét a szervezők mentették ki. A szintén vasárnap, Balatonfürednél elsüllyedt vitorlás mentésénél viszont a vízimentők szakszolgálata nem vesz részt.