Megoldatlan ügyre mutat a kettős droggyilkosság

2011.05.11. 13:23
Vádat emelt kettős emberölés miatt az órásgyilkosság vádja alól felmentett férfi ellen az ügyészség szerdán.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt F.-Sz. Attila ellen, közölte Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője szerdán.

Az MTV Híradója szerint a férfi azonos a Fő utcai órásgyilkosság vádja alól jogerősen felmentett Földes-Szabó Attilával, ezt nagyban valószínűsíti az ügyészség által közölt rövídített név is.

A vádlott 2005-ben kábítószerrel kezdett el kereskedni. Ennek során 2007-ben üzleti kapcsolatba került D. Kornéllal és K. Zsolttal, írta  a szóvivő közleményében.

A vádlott 2008-ban pénzzavarba került, illetve elszámolási vitába keveredett D. Kornéllal, de 2008 májusa körül mégis megállapodtak abban, hogy ismét társulnak. Május 15-én találkoztak a vádlott III. kerületi bérelt házában. Földes-Szabó Attila korábban megtudta, hogy D. Kornél a lakásán nagyobb összegű pénzt, valamint nagy mennyiségű kábítószert tart, ezért elhatározta, hogy a sértetteket megöli, majd megszerzi a pénzt és a drogot.

A vádlott a találkozóra érkező férfiakat a ház konyhájában két-két célzott lövéssel megölte. Ezután a holttesteket feldarabolta, a testrészeket műanyag zsákokba rakta, és éjjel Balatonboglár és Balatonlelle között egy nádasban elrejtette. Később megpróbálta a bűncselekmény nyomait eltüntetni: a házat kitakarította, áldozatainak értéktárgyait pedig különféle helyeken utóbb értékesítette - olvasható a közleményben.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, ügyét a Fővárosi Bíróság tárgyalja majd.

Az MTV Híradója emlékeztet arra, hogy Földes-Szabó Attilát az órásgyilkosság ügyében bizonyítatlanság hiányában mentette fel a Fővárosi Ítélőtábla. A férfi az előzetes letartóztatásban töltött időért az államtól 25 millió forint kártérítést kapott, és abból az összegből hozott létre kábítószer-kereskedő hálózatot.

Az MTV Híradó szerint mivel az 1999-es Fő utcai órásgyilkosság és a dílerek kivégzése több ponton hasonlóságot mutat és a korábbi ügy még nem évült el, a Nemzeti Nyomozó Iroda bármikor újra megnyithatja a már jogerősen lezárt ügy aktáit.

A rendőrség 2009 decemberében azonosította a Balatonlellén megtalált emberi maradványokat, és a Fő utcai órásgyilkosság vádja alól jogerősen felmentett férfi lett a gyanúsított. A két férfit másfél évig eltűntként keresték, mondta akkor a rendőrség illetékese. Földes-Szabó Attila elismerte, hogy nála volt a két férfi, de állítása szerint tőle távoztak. A gyanúsított később Belgiumba költözött, ahonnan többször is Magyarországra látogatott. Az egyik alkalommal a vámosok elfogták, mert jelentős mennyiségű marihuánát próbált átcsempészni a határon.