Szovjet-náci gép volt a roswelli ufó?

2011.05.13. 23:45
A roswelli katasztrófa a mai napig az ufómítosz központi eseménye. Az amerikai kisvárosban lezuhant objektumról először az látott napvilágot, hogy repülő csészealj volt, majd a légierő azt állította, meteorológiai ballon maradványait találták meg. Később egy másik, titkos és katonai célú léggömbre fogták Roswellt. Egy új könyv még az ufónál is bizarrabb magyarázatot ígér, írja a brit Telegraph.

Annie Jacobsen újságíró Area 51 című könyve állítólag a szerzőnek az 51-es körzet néven ismert, szupertitkos nevadai bázis tudósaival és mérnökeivel készített interjúin alapszik. A kötetből az derül ki, hogy a roswelli eset mögött nem az ufók, de még csak nem is az amerikai légierő állt, hanem egy másik szuperhatalom: a Szovjetunió.

Horten Ho-229

Jacobsen teóriája szerint Sztálint megihlette Orson Welles híres Wells-adaptációja, a Világok háborújából készült rádiójáték, illetve a hisztéria, amit annak sugárzása okozott Amerikában 1938-ban, és ahhoz hasonló módszerrel akart tömegpánikot kelteni az Egyesült Államokban. Az ördögi terv kidolgozása akkor kezdődött, amikor a Szovjetunió a II. világháború végén megszerezte a Horten 229-es, korát messze megelőző sugárhajtású bombázógép terveit. A Ho-229 a mai B-2-es bombázóhoz nagyon hasonló formájú "csupaszárny" gép volt.

Eddigi ismereteink alapján egyébként a Horten-gép egyetlen megmaradt példányát és terveit az amerikai csapatok fedezték fel és szállították el.

A történetben szerepet kap a náci orvos, Joseph Mengele is, aki amúgy a történészek szerint Argentínában talált menedékre, és ott halt meg 1979-ben. Őt - írja Jacobsen - azzal bízta meg Sztálin, hogy kistermetű mutánsokat hozzon létre. A német tervekből kifejlesztett gépet aztán ezekkel az egyébként 12-13 éves torzszülöttekkel töltötték meg, és egy másik repülőről távirányították. A művelet azonban balul sült el, és a gép lezuhant Roswellben. Az utasok közül kettő életben maradt, bár kómában találtak rájuk. Rendkívül nagy fejük és nagy szemeik voltak, egyikük sem volt másfél méternél magasabb.

Az amerikai légierő szóvivője a Telegraph szerint úgy nyilatkozott, még nem olvasták a könyvet, így nem kívánják kommentálni Jacobsen hajmeresztő állításait.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport