Öngyilkossági szándékkal térhetett át a szemközti sávba

2011.05.16. 21:23

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség emberölés kísérletének bűntette miatt emelt vádat a Békés Megyei Bíróság egyik volt bírójával szemben, írja a Szoljon.hu.

A férfi a portál szerint még 2010. március 26-án öngyilkossági szándékkal áttért autójával a szemközti sávba a 44-es főúton Öcsöd külterületén, és karambolozott egy másik kocsival. A balesetben mindkét autó sofőrje könnyebben sérült.

A Szoljon.hu azt írja, hogy az elmeorvosi-szakértői vizsgálatok alapján a férfi paranoid pszichózisban szenved, és a karambolkor is ebben a betegségben szenvedett, ami képtelenné tette a cselekménye következményeinek felismerésére. Azt írják, hogy 2011. január 27-én az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) helyezték el megfigyelésre.

A portál szerint a férfi 2009. február 2-án Sólyom László köztársasági elnöknek küldött levelében lemondott bírói tisztségéről. Öt nappal később feladott levélben visszavonta ugyan a kérelmét, de addigra Sólyom László már aláírta a felmentését.

A volt bíró 2009 és 2010 között több levelet írt Sólyom László köztársasági elnöknek és Baka Andrásnak, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökének, de azt nem tudni, hogy azokban mi állt, mint ahogy azt sem, hogy leveleire milyen válaszok születtek, írja a Szoljon.hu.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport