Bernát, Felícia
13 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Keresik, ki szart a pécsi városháza elé

2011.05.18. 21:09
Továbbra is homály fedi azon személy kilétét, aki május 6-ra virradóan az Inferno Music Clubból kisétálva a pécsi városháza lépcsőjére végezte nagydolgát, majd gondosan szétkente azt. Cselekedetét kamerák rögzítették, a városházán készül ellene a feljelentés.

Amint erről korábban beszámoltunk, az eset május 6-ra virradóan történt. Egy vélhetően ittas személy kisétált az Inferno Music Club backstage udvarra nyíló bejáratán keresztül, odament a városházához, amelynek lépcsőjére végezte nagydolgát, amelyet ez után még a falra is felkent. A performanszot kamerák rögzítették.

A gusztustalan tett kemény indulathullámokat generált, a klub Facebook-profilján keresetlen szavakat intézett az ismeretlen elkövetőhöz, a pécsi városháza pedig megvonta a behajtási engedélyt a klub részére, így a zenészeknek ezentúl a közönség által használt bejáraton kell pakolniuk, mely jócskán megnehezíti a koncertek elkészületeit.

Az Inferno tulajdonosa, Rensfield a Pécsi STOP-nak elmondta, az eset óta eltelt majdnem két hét, de még nincs előrelépés az ügyben, nem sikerült azonosítani a dolga végezte közben lencsevégre kapott személyt. Hozzátette: egyelőre még a városháza sem közölte a klubbal a hivatalos álláspontot, így még él a behajtási engedélye, amely kapcsán korábban úgy nyilatkozott: valószínűnek tartja, hogy tőle is megvonják.

Az ügy fejleményeiről a városházánál is érdeklődtünk, ahol megtudtuk: készül az ismeretlen tettes ellen a feljelentés, aztán a rendőrség próbál a rongáló nyomára bukkanni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!