2024. június 15. 15:00
Magyarország
Svájc
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország
Horvátország
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

Vádat emeltek Damu Roland ellen

2011.05.18. 11:33

Vádat emelt az ügyészség Damu Roland színész ellen, erőszakos közösülés és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt. A színészt 2010 végén a volt barátnője jelentette fel.

A vádirat szerint 2008 szeptemberétől 2010 októberéig - kisebb-nagyobb megszakításokkal - élettársi közösségben élt Damu Roland és a későbbi feljelentő, Palácsik Tímea. Viszonyuk ideje alatt rendszeres volt közöttük a tettlegességig fajuló konfliktus.

A színész és élettársa 2009 nyarán egy szállodai szobában összevesztek, majd - a vád szerint - Damu Roland egyszer ököllel, közepes erővel arcul ütötte a lányt, akinek "bal szeme belső szemzuga és az alatta lévő terület" bevérzett.

2010 novemberében a vádirat szerint Damu Roland találkozóra hívta volt barátnőjét XIII. kerületi lakására, hogy kibéküljenek. Azonban megint vitatkozni kezdtek, a vita pedig annyira elfajult, hogy a színész a vád szerint folyamatosan ütötte és rúgta a nőt. Palácsik megpróbált ellenállni, de Damu a vádirat szerint ennek ellenére közösült vele, miközben továbbra is ütötte őt. A lány nem tudott elmenekülni, mert Damu Roland kulcsra zárta az ajtót. Csak később, hosszas könyörgésre engedte el. A lány az arcán, a nyakán, a jobb felkarján, a bal bokáján, a jobb térdhajlatán, hátán szenvedett zúzódásos, bevérzéses sérüléseket.

11-damuroland-IMG 1275

Damu többször is tagadta a vádakat, állítása szerint Palácsik hazudik.

Az V. és XIII. kerületi Ügyészség kerületi ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza a színésszel szemben derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből, melyben az érintetteket csak monogramjukon említik.