Százmilliókat csalt ki, majd öngyilkos lett

2011.05.19. 20:58

Akár több száz millió forintot is kicsalhatott emberek százaitól egy miskolci nő. Egy biztosítótársaság nevében befektetést ajánlott, a pénzt elvette és szerződést is kötött, valódinak látszó papírokkal.

A károsultak azután jöttek rá, hogy minden hamis volt, amikor megtudták, hogy a nő öngyilkos lett, és érdeklődtek a biztosítónál. A társaság maga és sok károsult is feljelentést tett, a rendőrség csalás miatt nyomoz.

Egyelőre nem tudni, pontosan hány károsult van, de akár több százan is lehetnek, összesen több százmilliót adhattak a nőnek. Az érintett biztosítótársaság, az Allianz közleményt adott ki az ügyben. Azt írják, hogy egy volt üzletkötőjük a tudtuk és hozzájárulásuk nélkül nem létező betéti termékeket értékesített. Ezért rendőrségi feljelentést tettek és belső vizsgálatot is indítottak az ügyben. Azt kérik, a károsultak jelentkezzenek az ügyfélszolgálatukon, vagy tegyenek feljelentést a rendőrségen. Ezt sokan már megtették.

A Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős értékre elkövetett csalás miatt nyomoz. Vizsgálják a nő halálának körülményeit is. Egyelőre úgy tűnik, valóban öngyilkos lett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport