Hét sérült egy borsodi buszbalesetben

2011.05.20. 12:08 Módosítva: 2011.05.20. 12:10

Egy ember súlyosan, hat könnyebben sérült meg, amikor összeütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és egy autó péntek délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Széphalom és Mikóháza közötti elágazásnál – közölte a rendőrség és a katasztrófavédelem. A könnyű sérültek között két gyermek is van.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az elsődleges adatok szerint egy szlovák rendszámú autó nem adott elsőbbséget a busznak, ezért összeütköztek. A busz az ütközéstől letért az útról, és egy fatelep területére sodródott, de nem borult fel. Az eset körülményeit a sátoraljaújhelyi kapitányság vizsgálja.

A Borsod Volán csuklós buszán száztizenöten utaztak, mondta Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

A balesetben összesen heten sérültek meg. Egy ember súlyos, nyolc napon túl gyógyuló, töréses sérülést szenvedett, a többiek könnyebben sérültek. A könnyű sérültek között van egy 7 és egy 13 éves gyermek is, mondta az Indexnek Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, miután fél egykor befejeződött a helyszínelés.

Az Országos Mentőszolgálat nem sokkal ezután ezzel ellentétes adatokat közölt. Ők hat könnyű sérültről, köztük négy gyermekről számoltak be, akiket a sátoraljaújhelyi kórházba szállítottak.