Vérszomjas tigris rémített halálra egy brit falut

2011.05.23. 09:52

Egy szabadon garázdálkodó, fehér tigrisnek vélt játékállat rémítette halálra a hampshire-i rendőrséget vasárnap délután, Nagy-Britanniában. Az ijedtség akkora volt, hogy még a közelben zajló, helyi krikettmeccset is félbeszakították a tigrisveszély miatt, írja a BBC.

A tigrist egy, a kriketmeccset néző férfi fedezte fel, a pályától nem messze található mező közepén. A férfi kamerája objektívén keresztül látta meg, és röviddel ezután értesítette a rendőrséget is, akik hamarosan meg is érkeztek, és alakzatba fejlődve vették körbe a tigrist, míg a mező felett egy speciális, hőkamerákkal felszerelt helikopter pásztázta a terepet, hogy felfedezze a fenevadat.

A fenevad (Fotó: twitter/SEASU_Copters)
A fenevad (Fotó: twitter/SEASU_Copters)

Az állatról utóbb kiderült, hogy csupán egy életnagyságú játéktigris volt, ám addigra a rendőrök lezárták a közeli út egyik csomópontját is, illetve felhívták a közeli állatkert dolgozóit is, hogy nyugtató lövedékeket és egy szakembergárdát kérjenek köclsön tőlük az állat befogásához..

A szakemberek már épp elindultak volna, mikor a rendőrség újból telefonált, és lefújta az akciót, mivel időközben kiderült, hogy csak egy kitömött játéktigrisről van szó.

Ilyen egy igazi fehér bengáli tigris
Ilyen egy igazi fehér bengáli tigris

"Nem győzzük elmondani, hogy a közönség védelmének érdekében minden szükséges intézkedést megtettünk, ami ilyen esetekben szokásos" - mondta az esetről a rendőrség szóvivője. A rendőrök a plüsállatot végül elveszett tárgyként vették nyilvántartásba, gazdája után pedig tovább kutatnak.