Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Elfogták az Ernő utcai rablógyilkosság gyanúsítottjait

2011.05.24. 12:41

Elfogták a főváros IX. kerületében, az Ernő utcában elkövetett emberölés három gyanúsítottját, jelentette be Fülöp Valter, a fővárosi rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A támadók 2011. április 23-án éjjel betörtek az Ernő utcai lakásba, ahol a zajra felriadó 82 éves asszonyt olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen meghalt. Az elkövetők ezt követően átkutatták a lakást, és különböző értékeket magukhoz véve elmenekültek a helyszínről.

A rendőrök a helyszínen talált nyomok, a tanúvallomások és a biztonsági kamerák felvételei alapján elfogott három gyanúsítottat.

A 41 éves, budapesti B. Józsefnét 2011. május 22-én délelőtt fogták el a IX. kerületben, a Koppány utcában. Egy másik fővárosi lakásban megtalálták és elfogták a 31 éves, nyíregyházi N. Lajost. A banda harmadik szabadlábon lévő tagját, a 58 éves V. Nándornét Ferencváros területén fogták el 2011. május 23-án kora délután.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezi mindhármójuk előzetes letartóztatását emberölés megalapozott gyanúja miatt.