Bűnösnek vallotta magát a golfozónő gyilkosa

2011.05.27. 10:11
Beismerte bűnösségét a Fővárosi Bíróságon pénteken megkezdett büntetőperben Gy. Gusztáv, aki a vád szerint megölte feleségét, az ismert golfozót. A férfi - aki többször elsírta magát a bíróságon azzal védekezett: máig nem tud számot adni magának sem a gyilkosságról.

A férfi többször elsírta magát, miközben arról beszélt: korábban a médiában dolgozott, a Kékfénynek is szerkesztő-riportere volt, majd a 1990-es években sikeres, több száz milliós vagyonnal bíró nagyvállalkozó lett, ő indította el az ország első hostess-ügynökségét és szervezett operabált is.

2002-ben kötötte meg második házasságát a későbbi áldozattal, és boldogan éltek együtt. Felesége sikeres golfozó lett, a férfi elmondása szerint karrierjét ő egyengette, és maga is golfszakemberré vált. Állítása szerint a felesége golfkarrierjére költött mintegy harminc millió forint felét is ő állta.

Bár házassága alatt a férfi vállalkozásai tönkrementek, még így is sikerült évi 4-5 millió forint bevételre szert tennie. Feleségével mégis 2010 tavaszáig rendkívül jó volt a kapcsolata, vitára egyedül az adott okot, hogy az asszony sokallta a pénzt, amivel a férfi előző házasságából született lányait támogatta.

2010-ben azonban a férj kételkedni kezdett felesége hűségében, ugyanis az asszony mobiltelefonját otthon általában kikapcsolta, laptopja fedelét pedig nem egyszer lehajtotta, ha férje arra járt. A nő később beismerte egyéjszakás kalandját és szóba került a szétköltözés is, amire a férj öngyilkossággal fenyegette meg.

"Az utolsó napokban mindent megtettem, takarítottam, főztem, mosogattam, fürdővizet készítettem neki" - idézte fel a gyilkosság előtti időszakot a vádlott. Az asszony azonban eddigre már eltávolodott férjétől, szakítani akart, új kapcsolatba kezdett.

Első golfserlegével ölte meg az asszonyt

A férfi végül egy májusi hajnalon az asszony telefonjában ismét szerelmes sms-t talált, laptopjában pedig olyan emailt, amelyben egy lakásbérlést igazoltak vissza június 1-jétől.

Agyonvertem a feleségemet - mondta könnyek között, majd kifejtette: feleségét annak első golfgyőzelméért kapott márvány talpazatú serlegével ölte meg, négy nagy erejű ütést mérve az ágyban alvó nő fejére. Ezután szemeteszsákot húzott a testre, és elhatározta, hogy öngyilkos lesz, ám az ehhez elővett széles kést előbb a nő mellkasába döfte - állítása szerint csak azért, hogy kipróbálja, milyen erővel kell szúrni.

Ezután elmosta a kést és a serleget, magához vett egy öngyilkosságra alkalmasabbnak vélt, vékonyabb pengéjű kést, majd saját maga számára is megmagyarázhatatlan módon leragasztotta felesége szúrt sebét, illetve összetekerte a televíziókészülék zsinórját, és távozott a lakásból, ahonnan a Balatonhoz ment és egy elhagyatott helyen, egy fa tövében többször hasba szúrta magát, majd megkért egy arra járót, hívja a rendőröket, akiknek bevallotta: nem sokkal korábban Budapesten megölte feleségét.

A vallomása közben többször sírva fakadó 51 éves férfi a bíróságnak azt is elmondta: mindig is kompromisszumkész, együttműködő ember volt, a gyilkosság pillanatairól pedig máig nem tud számot adni magának sem.

Gy. Gusztáv büntetőpere bizonyítással, tanúk, szakértők meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon. A férfi ellen egy másik, vagyon elleni bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás is folyamatban van, azt azonban tagadja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport