Nem tudták, hogy lopni mennek

2011.05.27. 11:55 Módosítva: 2011.05.27. 11:56
Több tonna vasat lopott el négy férfi csütörtökön Adonyból. A tolvajokat még azelőtt lekapcsolták a rendőrök, hogy kijutottak volna a főútra.

A rendőrséget az adonyi telephely biztonsági őre értesítette a lopásról csütörtökön hajnalban. Elmondta, hogy a kapun lévő lakatot leszedték, majd két teherautó hajtott be az udvarba, benne négy férfival. Ezután a csapat felpakolta az udvaron lévő vasanyagokat. A tolvajok a biztonsági szolgálat érkezésére, a rendőrség és a polgárőrség riasztására megpróbáltak ugyan elmenekülni, de még azelőtt elcsípték őket, hogy felhajtottak volna a 6-os főútra. Mindannyiukat előállították.

A társaság tagjai ellentmondásos vallomásokat tettek. Azt állították, a főváros VIII. kerületében bízta meg őket a fuvarral egy férfi, de nem tudták, hogy lopni mennek. Titokzatos megbízójuk, akinek egyelőre semmi nyoma, azt sem közölte velük, hogy hova kell vinni az általa kivásárolt telephelyről a csaknem négymillió forintot érő árut. A fuvardíjat is csak később kapták volna meg. A rendőrök lefoglalták a kocsikat, a négy férfit pedig őrizetbe vették. Előzetes letartóztatásukról a napokban dönt a bíróság.

A telephelyen nem ez volt az első lopás. Hétfő hajnalban ugyancsak két, ugyanilyen teherautó hajtott be a telephelyre, majd az egyik önrakodó segítségével nagy mennyiségű hajózási felszereléseket, több száz kilogramm súlyú horgonyokat, villanymotoros csörlőket vittek el, csaknem tizenkét millió forint értékben. A rendőrség vizsgálja a két bűncselekmény közötti összefüggéseket.