Kisiklott a fogaskerekű

2011.06.04. 19:08 Módosítva: 2011.06.04. 21:31
Eltörött a fogaskerekű vasút egyik kocsijának a tengelye Budapesten a Gyöngyvirág úti megállóban. A jármű kisiklott, személyi sérülés nem történt. A BKV az eset miatt minden kocsit átvizsgál, ezért több napig nem közlekedik majd a fogaskerekű, helyette pótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

Eltörött a fogaskerekű vasút egyik szerelvényének a tengelye Budapesten a Gyöngyvirág úti megállóban, a jármű kisiklott, de személyi sérülés nem történt. A BKV az eset miatt minden kocsit átvizsgál, a fogaskerekű több napig nem közlekedik.

Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója szombaton közölte, hogy a BKV javaslatának megfelelően  mind a 7 szerelvény 14 kocsijának tengelyét ultrahangos módszerrel átvizsgálják, ezért a szerelvények keddig biztosan nem állnak forgalomba.

A minimális szolgáltatást keddtől, a teljes szolgáltatást várhatóan a hét végétől biztosítja a BKV, "akkor dől el, hogy a szerelvények meddig használhatóak még" – áll a közleményben.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a fogaskerekű teljes útvonalán lesz buszos pótlás. Svábhegyig a járatok a 21-es busz megállóiban, Svábhegy és a Széchenyi hegyi végállomás között pedig a fogaskerekű pótlójáratainak megállóiban állnak meg.

A BKK üzleti terve szerint már beadtak egy projektjavaslatot, amelyet, ha elfogadnak, a fogaskerekű vasút a Széll Kálmán térig fog közlekedni új járművekkel. Ennek elbírálása folyamatban van.

Pénteken a midibuszok folyamatos lerobbanása miatt kényszerült magyarázkodásra a BKV, míg májusban 43 balesetveszélyes metrókocsit kellett kivonni a forgalomból.