Felfüggesztettet kapott egy diákot verő oktató

2011.06.06. 15:41
Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság azt a gyakorlatvezető oktatót, aki bántalmazta egyik diákját - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze hétfőn.

Martossy György elmondta: a Sátoraljaújhelyi Városi Ügyészség még ez év márciusban állított bíróság elé egy 56 éves férfit. A vádlott gyakorlatvezető oktatóként dolgozott egy helyi szakképző iskolában, és az oktatási idő alatt összetűzésbe keveredett diákjaival.

Az egyik diákot az épület folyosóján egészen a mosdóig üldözte. A tanár a nála lévő két baltanyéllel "testszerte ütlegelte" a földre tepert fiút; a diáknak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelen lévő diákokból megbotránkozást és riadalmat váltson ki - mondta a főügyészségi osztályvezető ügyész.

A Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt egy év börtönre ítélte, végrehajtását két évre felfüggesztette.