Lakóházra dőlt egy szálloda Párizsban

2011.06.06. 11:41

Egy felújítás alatt álló régi szállodaépület vasárnap este ráomlott egy szomszédos lakóházra Párizs egyik elővárosában: a balesetben hárman életüket vesztették, nyolcan megsérültek - közölte a helyi prefektúra.

A katasztrófa egy hatalmas vihart követően, este 11 után történt Montreuil-ben. A szanálás alatt álló négyemeletes, üres épület kártyavárként dőlt rá a kétszintes lakóházra, amelyben két afrikai család, összesen 11 ember lakott.

A helyszínre nagy erőkkel kivonuló tűzoltók egy gyermeket sértetlenül mentettek ki a romok alól, öt gyermek és három felnőtt megsérült, egy nő és két gyermek, köztük egy csecsemő viszont nem élte túl a balesetet.

A környékbeli házak lakóit még az éjszaka kitelepítették, miután a katasztrófát követően erős gázszag terjengett az utcában. A családok egy része a város sportcsarnokában töltötte az éjszakát.

A katasztrófa pontos okát még vizsgálják. A rendőrök feltételezése szerint vagy a felújítási munkálatok vagy pedig a hatalmas vihar megmozdíthatta az agyagos talajt, amelyre a házak épültek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport