9 évet kapott a 100 éves nő kirablásáért

2011.06.08. 17:43

Kilenc év fegyházat kapott egy 100 éves asszony kirablásáért egy férfit szerdán a Kaposvári Városi Bíróság. Az ítélet nem jogerős. T. Imre másodrendű, a fiatalkorú J. Kitti elsőrendű és V. Dániel harmadrendű vádlottat egyaránt szabadságvesztésre ítélték.

Az elsőrendű vádlott - az ő édesanyja gondozta az idős asszonyt - megegyezett a barátjával, V. Dániellel, hogy megszerzik a sértett értékeit. Másolatot készítettek a lakás kulcsairól, azokat átadták T. Imrének, azzal, hogy így könnyen bejut a lakásba.

A lopással megbízott férfi múlt év áprilisában késő éjszaka tört be az idős asszony lakásába - az első- és a harmadrendű vádlott az utcán őrködött -, ám amikor a zajra felébredt a tulajdonos, a fején súlyos sérülést okozva ököllel többször megütötte, majd magához vette a lakásban talált pénzt és az ékszereket. A megszerzett zsákmány értéke 2,1 millió forint volt.

A fiatalkorú lányt lopásra való felbujtásért három év hat hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre, míg a harmadrendű vádlottat bűnsegédként két év hat hónap börtönre ítélte a bíróság.

Az ügyész az első és másodrendű vádlottak ítéletét tudomásul vette, a harmadrendű vádlott esetében súlyosbításért fellebbezett. A vádlottak és védőik a minősítés megváltoztatásáért, illetve felmentésért fellebbeztek.