Egymillió dolláros kárt okozott egy bombariadó

2011.06.10. 22:37
A tiszaújvárosi Jabil üzemében négy óráig állt a munka, bombát nem találtak.

Bombariadó miatt kiürítették Tiszaújvárosban a Jabil Circuit Magyarország Kft. üzemét pénteken - erősítette meg a rendőrség az MTI-információját. Az elektronikai cég ügyvezető igazgatója elmondta, bombát nem találtak, és az előzetes adatok szerint mintegy egymillió dollár az árbevétel kiesés a leállás miatt.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: valóban érkezett egy bejelentés, hogy egy tiszaújvárosi gyárban "hat óráig" bomba fog robbanni. Palásti Lajos, a Jabil ügyvezető igazgatója az MTI-vel közölte: a BRFK-hoz érkezett egy bejelentés, amely miatt pénteken fél 5 óra körül megkezdődött a Jabil tiszaújvárosi gyárának a kiürítése. A kiürítés rendben zajlott. Hozzátette: a rendőrök a tiszaújvárosi gyárban késő estére befejezték a terület átvizsgálását, bombát nem találtak, a termelést a gyár valamennyi csarnokában újra elindították.

"A téves bombariadó következtében négy órára leállítani kényszerültek a gyártást, a gyártási folyamat teljes körű visszaállítása szombatra történik meg" - ismertette. A nem tervezett leállás a vállalat számára az előzetes számítások szerint több mint egymillió dolláros árbevétel kiesést jelent - jegyezte meg Palásti Lajos.