Hatalmas eső zúdult Sajólászlófalvára

2011.06.10. 09:52
A hétvégén még előfordulhatnak záporok, de nagy mennyiségű csapadékra sehol sem kell számítani. A hosszú hétvége utolsó napján felmelegedés kezdődhet, a jövő hét végére újra kánikulai meleg várható. Péntekre virradóra még özönvízszerű esőzések árasztottak el két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települést.

Özönvízszerű eső zúdult péntekre virradóra Sajólászlófalvára és Sajókápolnára. Sajólászlófalva alacsonyabb részein térdig érő víz hömpölygött, közölte a miskolci tűzoltóság.

Az özönvízszerű eső mindkét településen húsz-húsz ingatlant árasztott el. Személyi sérülés nem történt.

A tűzoltóság a folyamatos esőzések miatt már csütörtök dél óta folyamatosan jelen van mindkét településen, nyolc szivattyúval mentik az értékeket.

Az előrejelzések szerint a hosszú hétvégén folytatódik az esős idő. Az időkép.hu előrejelzése szerint pénteken elsősorban az ország keleti felén várhatók záporok, a Dunántúlon és az észak-északnyugati országrészben inkább az erős széllökések okozhatnak gondokat. A csapadékos idő mérsékli a felmelegedést, 20-25 fok várható.

Szombaton a Dunántúlon több napsütésre lehet számítani, keleten azonban megnövekszik a felhőzet, záporra, esőre is számítani lehet. Viharos szélre a Dunántúlon és a Tiszántúlon lehet számítani. A legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok lehet.

Vasárnaptül melegedés várható, és csökken a csapadék esélye, hétfőn már csak helyenként alakulhatnak ki záporok. A felmelegedés ugyan elindul, de vasárnap és hétfőn még nem lesz annyira érzékelhető, 30 fok körüli hőmérséklet csak csütörtökön várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint is véget érhet az elmúlt napok csapadékos időjárása a hétvégén. Előrejelzésük szerint szombaton inkább keleten, utána inkább nyugadton fordulhatnak elő záporok, de jelentős mennyiségű csapadékra sehol sem kell számítani.

A pillanatnyi adatok szerint nem lesz olyan körülmény a háromnapos ünnep alatt, ami miatt figyelmeztető előrejelzést kellene kiadni.

Pénteken amúgy hidegfront vonul át az ország felett, ami rossz hír a frontérzékenyeknek, de általában enyhíti a szervezetnek nagy megterhelést jelentő fülledt meleget.