Belehalt egy kislány a náthának hitt tüdőgyulladásba

2011.06.17. 09:02

Ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlanság miatt tettek feljelentést a rendőrségen egy szigetszentmiklósi kislány szülei. Az egyéves Alíz három hónappal ezelőtt halt bele tüdőgyulladásba, miután több kórházban sem ismerték fel súlyos betegségét.

A folyamatos orvosi kezelésre szoruló gyermek halálát szülei szerint az okozta, hogy nyolc orvos is náthának ítélte a kislány születése óta meglévő tüdőgyulladását.

"Alíz születése után sokszor váladékozott a szeme és a füle is. Látta fül-orr-gégész, szemész, háziorvos, de egyik sem küldte tenyésztésre a füléből kifolyt váladékot. Aztán amikor már negyedszer szakadt át a dobhártyája, végre leoltották, és kiderült, hogy Alíznak kezdődő tüdőgyulladása van" - mondta a kislány gyászoló édesanyja.

Simori Renáta, azt nyilatkozta a Blikknek, hogy Alíz immunrendszere addigra teljesen legyengült, infúzió-kúrára volt szüksége. Három kórházban is jártak, és a budapesti Szent László Kórházban Alíz olyan erős infúziós kezelést kapott, hogy a veséi teljesen tönkrementek. Még fél éves sem volt, amikor már új vesére várt. Szülei kétnaponta vitték vértisztításra, később a hasába ültetett katéteren keresztül otthon dializálták.

"Januártól már folyamatosan náthás volt. A veseosztályra jártunk kontrollra, de csak az én könyörgésemre nézte meg tüdőgyógyász, fül-orr-gégész, de azt mondták, hogy nincs semmi baja, csak náthás, szívjam az orrát" - mesélte az édesanya. A kislány állapota ezután rohamosan romlott, hányt, fulladt és végül leállt a szíve, két újraélesztési kísérlet után rohammentővel vitték a kórházba, ahol azonban reggelre meghalt.