Súlyos baleset az M15-ösön: két halott, ötvenegy sérült

2011.06.20. 06:14 Módosítva: 2011.06.20. 11:51

Két halottja és ötvenegy sérültje van annak a balesetnek, amelyik nem sokkal éjfél előtt történt Győr-Moson-Sopron megyében, az M15-ös autóúton – közölte Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Két Szlovákia felől érkező kamion, egy szlovák és egy lengyel érintőlegesen ütközött, majd a szlovák kamion frontálisan összeütközött egy cseh busszal. Utóbbin két sofőr és ötven ember, köztük mozgássérültek utaztak Hajdúszoboszlóról Csehországba.

A szlovák kamion kigyulladt, vezetője életét vesztette, a másik halálos áldozat a busz váltósofőrje volt.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban nyolc sérültet ápolnak, egyikük állapota életveszélyes – közölte Tamás László János, az intézmény főigazgató-főorvosa. A legsúlyosabb állapotban lévő sérült állapotát stabilizálták, de továbbra is életveszélyben van.

A tatabányai Szent Borbála Kórházba huszonhárom sérültet vittek busszal, közülük tizenhárom ember könnyű, tíz súlyos, főként csonttöréses sérüléseket szenvedett – mondta Fain András orvos-igazgató. A legsúlyosabb állapotban lévők közül egyelőre hatan maradnak Tatabányán, a többieket hamarosan Csehországba szállíthatják. Értük buszt küldtek, ami reggel megérkezett Tatabányára.

Nyolc embert vittek a baleset helyszínéről a mosonmagyaróvári Karolina kórházba. A négy súlyos sérült közül egyet, akinek eltört a medencecsontja, később a győri megyei kórházba szállítottak tovább – közölte Vermes Tamás kórházigazgató.

Később Ladislav Lukacs konzul bejelentette, hogy a sérültek körülbelül fele hazatérhet hétfőn Csehországba.

Az utat egy időre teljes szélességében lezárták, reggel egy sávon megindult a forgalom. A rendőrség megkezdte a vizsgálatot halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett közúti baleset ügyében.


View Larger Map

Az M15-ös autóút az M1-es autópályát köti össze a szlovák D2-es autópályával, része a nemzetközi E65 és E75 jelzésű útvonalaknak. A kisalfold.hu szerint a baleset Hegyeshalomnál, a 4-es kilométernél történt.