Erősen részeg lehetett a szlovák sofőr

2011.06.21. 15:38
A hétfő hajnali, az M15-ös autóúton történt buszbaleset okozó szlovák kamionsofőr részeg volt. A szlovák kamion kigyulladt, vezetője életét vesztette, a másik halálos áldozat a busz váltósofőrje volt. A baleset legsúlyosabb sérültje már nincs életveszélyben.

Rendőrségi forrásból az MTI úgy értesült, hogy a hétfő hajnali, két halálos áldozatot követelő balesetben a szlovák kamionsofőr vérében négyezrelékesnél magasabb alkoholszintet mutattak ki, ami hozzávetőleg egy liternyi égetett szesz elfogyasztását feltételezi.

Két Szlovákia felől érkező kamion, egy szlovák és egy lengyel érintőlegesen ütközött, majd a szlovák kamion frontálisan összeütközött egy cseh busszal. Utóbbin két sofőr és ötven ember, köztük mozgássérültek utaztak Hajdúszoboszlóról Csehországba. A szlovák kamion kigyulladt, vezetője életét vesztette, a másik halálos áldozat a busz váltósofőrje volt. 22-en súlyosan, 29-en könnyebben sérültek.

Túljutott az életveszélyen, de továbbra is a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház intenzív osztályán van a baleset legsúlyosabb sérültje. Több műtétet is végrehajtottak a 71 éves nőn, aki medencetörést, valamint kéz- és lábsérüléseket szenvedett.

Két betegnek kell hosszabban a győri kórházban maradnia, mondta Csehország budapesti konzulja. A Mosonmagyaróváron ápolt betegek napokon belül távozhatnak a kórházból.

Vermes Tamás, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház igazgatója azt mondta, hogy jelenleg hat sérültet ápolnak, közülük négyen várhatóan még kedden távozhatnak az intézményből, míg ketten - akik fekvő szállítást igényelnek - szerdán indulhatnak haza.

A szállítható betegek közül 25-en már hétfőn hazautaztak, 24 embert a hajdúszoboszlói túrát szervező utazási iroda pótbusza vitt haza, míg a buszsofőrért a főnöke jött el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport