Újabb súlyos buszbaleset: egy halott, három sérült

2011.06.23. 10:16 Módosítva: 2011.06.23. 15:09

A korábbi információkkal ellenétben csak hárman sérültek meg abban az egy halálos áldozatot is követelő balesetben, amely során busz és teherautó ütközött össze csütörtök reggel a 4-es úton, Kenderes külterületén – közölte a katasztrófavédelem.

A 135-ös kilométerszelvényében egy műszaki ok miatt álló pótkocsis tehergépkocsiba ütközött bele hátulról egy nem menetrend szerinti busz, amely ezután az árokba hajtott.

Fotó: Bugány János
Fotó: Bugány János

A nem sokkal reggel nyolc óra előtt bekövetkezett karambolban a buszon – amelyen huszonöt kiránduló felnőtt – egy 55 éves lajosmizsei nő halt meg, és három utas szenvedett könnyebb sérüléseket.

A teherautó meggyet szállított, amelyből többmázsányi az úttestre borult. A helyszínelés és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta a rendőrség, emiatt több kilométeres torlódás alakult ki a 4-es úton Fegyvernek és Kenderes között. A forgalomkorlátozás nem sokkal fél tizenkettő előtt megszűnt, a környéken már ismét zavartalan a közlekedés.

A héten ez már a harmadik súlyos buszbaleset.

Hétfőn az M15-ös autóúton ütközött össze egy szlovák kamion és egy cseh busz. Ketten meghaltak, ötvenegyen megsérültek.

Kedden az M70-esen karambolozott egy román busz és egy szlovén kamion. Öt ember a helyszínen életét vesztette, egy sérült a kórházban halt meg. Hat embert ápolnak: három súlyos és három könnyebb sérültet.