Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Kidőlt fa miatt áll a vasúti forgalom a dél-balatoni vonalon

2011.06.30. 21:31
Áll a vasúti forgalom Balatonszárszó és Zamárdi-felső között, mert a viharban csütörtök este a felső vezetékre és a sínre dőlt egy fa.

Az balesetes szakaszon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, akiknek mintegy kétórás késésre kell számítaniuk - közölte a Mávinform.

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon nem sokkal este fél hét előtt, Balatonföldvár megállóhelynél az átvonuló vihar miatt egy fa borult a felső vezetékre és a vasúti pályára. A fakidőlés olyan súlyos károkat okozott, hogy jelenleg áll a vasúti közlekedés - olvasható a közleményben.

Mint írták, a MÁV-Start Zrt. a Volán-társaságtól csak két autóbuszt tudott rendelni. Az utasokat Balatonszárszó és Zamárdi-felső között vonatpótló autóbuszok viszik. Ezen a szakaszon átlagosan 100-120 perc késésre kell számítani az esti és a késő esti órákban.

A szakemberek megkezdték a fa eltávolítását a sínről, valamint a megrongálódott tartószerkezetek és a szétszakadt felső vezeték helyreállítását. A hiba elhárítását péntek hajnalra ígérik.

  • Vennék
  • Hírek