Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Kiesett egy utas egy BKV-buszból

2011.07.02. 19:13 Módosítva: 2011-07-02 19:14:56

Kiesett egy idős nő a 150-es buszból menet közben egy kanyarban a Gazdagréti lakótelep közelében szombaton délután; a 68 éves nő súlyos sérülést szenvedett - erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese és a BKV.

Sass Oszkár elmondta, egy 68 éves nő esett ki a járműből, a baleset következtében 8 napon túli sérüléseket szenvedett.

Erős János, a BKV fődiszpécsere elmondta, hogy a baleset délután történt a XI. kerület Péterhegyi út és Egér utcai kereszteződésénél lévő kanyarban.

A VT-Transman Kft. - a BKV szerződéses alvállalkozója - által üzemeltetett Volvo Localo típusú autóbusz éppen kanyarodott, amikor az egyik utas, egy idős nő elvesztette egyensúlyát, és nekiesett a középső ajtónak. A nyomás hatására az ajtószárny görgője kicsúszott a vezetősínből, és kinyílt, az utas pedig kiesett az úttestre.

Az idős nőt a mentők fejsérüléssel vitték kórházba - közölte a fődiszpécser.

A BKV Zrt. közleménye szerint a baleset kivizsgálása folyamatban van, a közlekedési cég - a vizsgálat eredményének függvényében - megteszi a szükséges lépéseket.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. elvárja az alvállalkozóktól, hogy a közlekedésbiztonsági előírásoknak maximálisan megfelelő járműveket adjanak forgalomba, ezért indokolt esetben felelősségre vonja az alvállalkozót.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója teljes körű vizsgálatra kérte a VT-Transmant.