Mátyás
-6 °C
1 °C

Megtalálták a gyanús csomag gazdáját

2011.07.06. 16:17
A rendőrség előállított egy külföldi nőt, mivel szerintük az ő tulajdona az a gyanús csomag, amit a Népliget metróállomáson találtak szerda délelőtt. Újra jár a metró a Határ út és a Nagyvárad tér között, ahol egy időre leállították a közlekedést.

A rendőrség közleménye szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) dél körül érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy a Népliget metróállomáson egy gazdátlan bőröndöt találtak. A bejelentés után a rendőrök rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, és értesítették a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatát.

Azonnal kiürítették az állomást, majd a tűzszerészek megkezdték a bőrönd átvizsgálását. A csomagban közbiztonságra veszélyes anyagot, tárgyat nem találtak.

A rendőrök még a helyszínen felkutatták a bőrönd tulajdonosát, a külföldi nőt közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a VIII. kerületi kapitányságon előállították, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

A népligeti állomás lezárása idején a 3-as metró nem közlekedett a Határ út és a Nagyvárad tér között, az utasokat pótlóbuszok vitték. Takács Renáta, a BKV fődiszpécsere elmondta, hogy az állomás hatósági átvizsgálásának befejezése óta az érintett szakaszon is közlekedik a metró.