Fegyverek és gránát is volt az újlipótvárosi gyilkosnál

2011.07.08. 15:52 Módosítva: 2011.07.08. 16:04
Elismerte ugyan a bűncselekményt, de még nem tett vallomást az újlipótvárosi gyilkosság szerb állampolgárságú albán gyanúsítottja. A 39 éves férfi autóját hátrahagyva menekült, egy soltvadkerti nádasban fogták el. Csomó fegyvere volt, de nem állt ellen.

Több fegyver és egy kézigránát is volt elfogásakor annál a szerb állampolgárságú albán férfinál, akit a vasárnapi angyalföldi gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. A 39 éves férfinál egy géppisztoly és egy pisztoly is volt, mondta el az elfogás részleteiről beszámolva Polyák Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. Ennek ellenére sem tanúsított ellenállást, feltartott kézzel megadta magát.

A férfi autóját elfogása előtt Soltvadkert külterületén találták meg. Fokozott készenlétet rendeltek el, hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy egy férfit látnak a nádasban sétálni.

A nyomozók tíz perccel később elfogták és előállították, jelenleg kihallgatják.

A férfi elismerte a bűncselekményt, de vallomást nem tett. Még nem tudni, melyik fegyverrel ölte meg barátnőjét.

A gyanú szerint a gyilkos vasárnap hat lövéssel végzett a 27 éves, orosz származású, magyar állampolgárságú nővel a Nyugati pályaudvarhoz közeli Kádár utca 9-11 számú épületben.