Megint tűz ütött ki a fogyatékosotthonban

2011.07.11. 20:59 Módosítva: 2011.07.11. 21:20

A vasárnap déli tűzeset után ismét tűz ütött ki hétfő este a nagykanizsai önkormányzat által fenntartott Fogyatékkal Élők Integrált Intézményében.

Ezúttal a padlásfeljáró lépcsőházában kapott lángra nagyobb mennyiségű papír, emiatt meggyulladt az ajtó is. A bentlakók közül nem sérült meg senki, de az otthon magatehetetlen ápoltjait a tűzoltóknak kézben kellett az udvarra menekíteniük a terjengő füstből.

A helyszínre három gépjárművel érkeztek tűzoltók, akik légzőmaszkban közelítették meg az emeleten lévő tűzfészket. Az otthon lakóit a gondozók segítségével az udvaron lévő padokon, hintaágyakon helyezték el az oltás idejére, a betegek a körülményekhez képest nyugodtan viselték a történteket.

Ignáczné Király Rózsa, az intézmény igazgatója elmondta: az épületben ezúttal ötvenheten tartózkodtak, mindenkit időben kihoztak, senkinek nem esett baja. A tűz a padlásra vezető ajtó mögött keletkezett, ahol papírokat, matracokat tároltak.

Hozzátette, hogy ezúttal valószínűleg már nehéz lesz kizárni a szándékosságot, a tűzoltók és a rendőrség is vizsgálja az eseteket.

Vasárnap a mosoda lángolt

Ugyanitt vasárnap, nem sokkal déli tizenklt óra előtt a kétszintes épület földszinti mosodájában ütött ki a tűz , ruhák kaptak lángra, de ekkor sem sérült meg senki. Az épületből ötvenkét lakót menekítettek ki, a hat legsúlyosabb, ágyban fekvő ápoltnak akkor nem kellett elhagynia a szobáját.

Az otthon igazgatója vasárnap azt mondta: feltételezik, hogy a tűz a második szintről levezető szennyesledobóban keletkezett. Bár az épületben tilos a dohányzás, valószínűleg valamelyik gondozott véletlenül égő cigarettacsikket dobhatott a ledobóba, emiatt gyulladtak meg a ruhaneműk.

A nagykanizsai, Űrhajós úti bentlakásos intézményben a legsúlyosabb és közepesen súlyos értelmi fogyatékosok élnek.