Baltával támadtak járókelőkre Pécsen

2011.07.12. 12:30

Baltával támadt járókelőkre egy tizenéves rablópáros a közelmúltban Pécsen, az egyik feltételezett elkövetőt elfogták, társa még szökésben van.

A Kaposvár környéki 19 éves fiatalember és 15 éves barátnője az egyetemi városrészben az esti órákban egy spanyol orvostanhallgatót, majd egy kutatóorvost támadott meg még pünkösdkor, nyomozati érdekek miatt azonban csak most hozták nyilvánosságra a bűncselekményt, mondta Kőhalmi Zoltán, a pécsi rendőrkapitányság nyomozója.

A medikus lány könnyű sérüléseket szenvedett, sikerült elmenekülnie, a férfi azonban súlyosan megsérült, a baltával mért ütésektől szilánkos állkapocscsont-törést és bordatörést szenvedett. A férfitől a rablók elvettek 6500 forintot és a mobiltelefonját.

A feltételezett tetteseket a szemtanúk által adott személyleírások, valamint a zsákmányolt mobiltelefon segítségével találták meg. A felfegyverkezve elkövetett rablással gyanúsított páros lánytagját július elején elfogták, barátja még szökésben van. A fiút a Kaposvári Városi Bíróság korábban önbíráskodás miatt próbára bocsátotta, ezalatt követte el a rablást.

Ha a gyanúsítottak bűnössége bebizonyosodik, akár tíz év szabadságvesztéssel is büntethetők.