Többször rálőttek egy férfira Veszprémben

2011.07.12. 11:49 Módosítva: 2011.07.12. 15:55
Valószínűleg leszámolás történt kedden hajnalban a veszprémi Árpád utcában. Életveszélyesen megsebesítették P. Sándort, aki a legjobb barátja volt az 1998-ban felrobbantott, a balatoni alvilág egyik fejeként ismert Molnár Péternek.

Többször rálőttek kézi lőfegyverrel egy férfira kedden hajnali fél ötkor Veszprémben, a Dózsavárosban lévő háza előtt – közölte Frankó Marianna, a Veszprém megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A negyvenéves férfit életveszélyes sérülésekkel szállították a veszprémi kórházba. Úgy tudni, hat lövés érte, jelenleg műtik.

fotó: Nagy Lajos
fotó: Nagy Lajos

A helyszíni szemle még tart, a rendőrség nagy erőkkel nyomoz ismeretlen tettes ellen emberölés kísérletének bűntette miatt.

Az MTI tudósítója szerint az Árpád utca 25. szám előtt helyszínelnek, az egyirányú utcát a rendőrök lezárták.

A helyszínen a hajnalban történtekkel kapcsolatban egyelőre csak találgatásokat hallani, a rendőrség későbbre ígér újabb hivatalos közleményt.

A Veszprémi Napló Online információi szerint az áldozat nem ismeretlen a rendőrség előtt, az Aranykéz utcai robbantás ügyében is szóba került a neve. Ezt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.

P. Sándorról a helyiek azt beszélik, hogy "nagymenő volt, utazott ő mindenben". Valaki arra emlékeztetett arra, hogy ő volt a legjobb barátja a felrobbantott Molnár Péternek.

D  NL20110712010

Molnár Péter veszprémi vállalkozónak, a balatoni alvilág 1990-es évekbeli ismert alakjának a kocsiját 1998 nyarán robbantották fel Szentkirályszabadja és Balatonalmádi között. Molnár a helyszínen meghalt, utasának a lábát vitte le a robbanás, az ő életét műtéttel megmentették.

Az MTI tudósítójának sikerült ugyanakkor eljutnia ahhoz a veszprémi ügyvédhez, aki 13-14 évvel ezelőtt Molnár Pétert védte egy ügyben, és két évvel ezelőtt P. Sándornak is a védője volt. Az ügyvéd elmondta, hogy életellenes bűncselekmény miatt vádolták meg P. Sándort, de a bíróság felmentette.

Közlése szerint a védencéről akkoriban lehetett hallani "vad alvilági dolgokat". Az ügyvéd is megerősítette, hogy a másfél évtizede a balatoni alvilág egyik "császáraként" emlegetett Molnár Péternek a legjobb barátja volt P. Sándor, általa ismerte meg ő a most lelőtt férfit.

Frankó Marianna cáfolta a megyei lap értesülését, hogy a lövöldözésnek lenne gyanúsítottja. Az viszont igaznak bizonyult, hogy több embert  előállítottak, jelenleg is tart az elszámoltatásuk. "A nyomozás több szálon folyik" – tette hozzá a szóvivő.