Meghalt a bábolnai baleset egyik sérültje

2011.07.13. 10:03 Módosítva: 2011.07.13. 10:21

Szerda reggel meghalt az a belga kisfiú, aki egy szombat éjjeli balesetben súlyos agysérülést szenvedett – közölte Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója.

Hétfőn már lehetett sejteni, hogy visszafordíthatatlan a hétéves gyerek állapota.

D MAT20110709003

Győrben ápolják a fiú hároméves húgát is, akin ugyan még további műtéteket kell végrehajtani, de a gyereket várhatóan napokon belül felébreszthetik, illetve levehetik a lélegeztetőgépről. A kislánynak felkar-, lép- és mellkasi sérülése, valamint sorozatos bordatörése van.

A család az M1-es autópálya 88-as kilométerénél, Bábolnánál szenvedett balesetet. A belga rendszámú autó Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton, és az autópálya határ felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves nő meghalt, a hátul ülő férfi és három gyermek megsérült; valamennyien belga állampolgárok.

A balesetben megsérült harmadik gyermeket a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán ápolják, állapota továbbra is stabil. Az ötéves kislányt a napokban levehetik a lélegeztetőgépről.

A gyermekek édesapja, egy 33 éves belga férfi súlyos, életveszélyes állapotban fekszik a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Fain András, a kórház orvos-igazgatója hétfőn azt mondta: a férfit hasi sérülései miatt megoperálták és jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport