Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Tűz pusztít Jeruzsálem közelében

2011.07.17. 18:10 Módosítva: 2011.07.17. 18:26
Kiköltöztette az izraeli biztonsági szolgálat a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt-emlékközpontot, amelyet fenyeget a város erdejében vasárnap kitört pusztító tűz - közölte a rendőrség.

Tűzoltóautók és repülőgépek küzdenek a lángokkal, a város nyugati övezetébe vezető összes utat lezárták a forgalom elől - mondta Luba Szamri rendőrségi szóvivő. "Kimenekítettük a Jad Vasem minden alkalmazottját és látogatóját" - tette hozzá, megjegyezve, hogy senki sem sérült meg.


Tűz Jeruzsálem erdejében nagyobb térképen

A központ nemzetközi sajtóreferense, Eszté Jaari elmondta újságíróknak, hogy a múzeumot elárasztotta a füst, de a lángok még nem érték el a Jad Vasemet. A Háárec című lap és az Ynet hírportál szerint a tűz közeledik a Pi Glilót olajfinomító felé. A rendőrség arra kérte a tűzfészek környékének lakóit, hogy maradjanak otthon, és ne nyissák ki az ablakokat.

A beszámoló szerint előző nap délután a Genezáreti-tó északi partján álló kapernaumi templom közelében is nagy tűz ütött ki, felgyújtva négy autót a templomhoz közeli parkolóban, és súlyos károkat okozva egy szomszédos banánligetben. Hat ember, köztük egy nyolcadik hónapos terhes nő könnyebb sérüléseket szenvedett a füst belégzésétől. A tűzoltók itt több órás küzdelem után úrra lettek a lángokon.