Megfagytak a Mont Blanc-on

2011.07.18. 23:12 Módosítva: 2011.07.18. 23:13
Halva találtak két francia hegymászót, akik két egymást követő éjszakát a Mont Blanc-on töltöttek 4200 méter magasan, valószínűleg a hideg okozta a halálukat – közölte hétfőn a chamonix-i magashegyi csendőrség egyik osztaga.

A két harmincas éveiben járó férfi szombat este nyolc óra tájban kért segítséget, mert eltévedt a Gouter-csúcs térségében.

A csendőrök kétszer is megpróbálták helikopterrel megkeresni őket, de a hóesés és az erős szél miatt abba kellett hagyniuk a kutatást.

Vasárnap hajnalban két hegyi mentőt szállítottak helikopterrel a Gouter-menedékhez, ahonnan gyalog indultak neki a csúcsnak a tomboló viharban, majd a mentőegység dolgavégezetlenül távozott.

Időközben 40-50 cm vastagságú hó esett – mondta el az egyik hegyi mentő. A hóesés miatt estig szünetelt a kutatás, majd az esti órákban helikopterrel és gyalogosan több kísérletet tettek a bajbajutottak megtalálására.

A holttesteket végül hétfőn találta meg négy gyalogos hegyi mentő.

A halál oka feltehetően kihűlés volt. A hegymászók éjszakára egy hasadékba húzódtak meg a szél elől, de ez sem segített rajtuk – mondta a hegyi mentő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport