Vádemelés a kispesti állatbarát ellen

2011.07.18. 13:50

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt nyomoz egy férfi ellen, akinek kispesti lakásában korábban több tucat viperát és skorpiót találtak. Az NNI vádemelési javalsattal továbbította az ügyet az ügyészségnek.

Állampolgári bejelentés után indítottak nyomozást P. László budapesti lakos ellen. P. László Budapesten, a XIX. kerületben, egy kölcsönkapott tárolóhelyiségben több skorpiót és madárpókot tartott. A nyomozók ezek mellett még két homoki viperát is találtak, amelyeket külföldről hozott magával.

P. László nem tudott bemutatni a hat császárskorpió jogszerű megszerzését igazoló dokumentumot, a két homoki viperára nem volt sem behozatali sem pedig tartási engedélye, és egyáltalán nem volt engedélye a veszélyes állatok tartására.

Később a kispesti önkormányzat munkatársai is többtucatnyi skorpiót foglaltak le P. Lászlótól.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Biztosítás