Hármas gyilkosság és öngyilkosság Valkón

2011.07.19. 11:50 Módosítva: 2011.07.19. 15:36
Szomszédai illedelmes, nyugodt emberként ismerték azt a huszonhét éves valkói férfit, aki kedden délelőtt lemészárolta családját, majd magával is végzett. Mások szerint V. Istvánnak nem volt makulátlan a múltja.

Három embert megölt egy férfi a Pest megyei Valkón kedd délelőtt, majd később öngyilkos lett.

Az elsődleges adatok szerint a férfi több késszúrással végzett édesanyjával, nagyanyjával és barátnőjével, majd magát is megölte – mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Egy áldozatot az udvaron, a gyilkost és másik két áldozatát a házban találták meg.


View Valkó in a larger map

A helyszínre érkező mentők egy fiatal férfi, valamint egy fiatal, egy középkorú és egy idősebb nő holttestét találták meg – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. További részleteket nem kívánt elárulni.

A hármas gyilkosságot elkövető férfi 27 éves, barátnője 23 éves, az anyja 47 éves, a nagymamája pedig 65 éves volt. A család háza a főútról nyíló Dányi utcában áll.

Tudósítónknak a szomszédok elmondták, hogy átlagos körülmények között élő, nyugodt emberek voltak, István "illemtudó gyerek volt", de nem álltak vele közelebbi kapcsolatban. Az elkövető szülei elváltak, az apja Vácszentlászlón lakik, az anya élettársa nem volt otthon tíz óra körül, amikor a tragédia történt.

Volt, aki arról beszélt, hogy férfit lopásért elítélték, és börtönbe kellett volna vonulnia, ráadásul adósságokba is verte magát.

A mentőket egy utcabeli értesítette, aki hangokat, kiabálást hallott a házból. Negyedórával később, amikor a gödöllői rendőrök a helyszínre érkeztek, már csak a holttesteket találták meg.

Egy szomszéd tudni vélte, hogy V. István két hónapja volt együtt a barátnőjével. A lány családja Írországba készült, néhányan már kiutaztak, ő szerdán ment volna utánuk.

A rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást, de annyit már most megerősítettek, hogy a helyszíni szemle eddigi adatai szerint egyértelmű, mi történt. A gyilkos fegyvert még keresik. Délután egy újabb kordont húztak ki, és az újságírókat százötven méterrel távolabb küldték.

Filipsz Andrea, a település jegyzője elmondta: az önkormányzat mélyen megrendült a történtek miatt, és a lehetőségeihez mérten minden segítséget megad a családtagoknak.

Valkó 2300 lakosú nagyközség a Gödöllői-dombság keleti felén, Gödöllőtől tizennégy kilométerre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport