Szerda délután értek Londonba a Wizzair keddi utasai

2011.07.20. 17:12 Módosítva: 2011.07.20. 17:13

A futóműhiba miatt kedd este visszafordított és Lisztferihegyen kényszerleszállt gép utasainak azt ígérték, hogy még aznap egy másik géppel Londonba utazhatnak. Ehelyett azonban csak szerda délután landolt a gépük – tudta meg az Index az egyik érintett-től, aki szerint az utasokat érdekli, hogy a légitársaság miként kompenzálja őket.

"A londoni járat esetében szerencsétlen egybeesés történt. A meghibásodás miatt visszafordult gép helyett már este 11-kor egy másik indulhatott volna Londonba, mert volt egy szabad gépünk Ferihegyen – mondta az Indexnek a Wizzair szóvivője, Varró Balázs. – A fővárost elérő zivatarzóna miatt azonban folyamatosan villámlott, és a földi kiszolgálás a balesetveszély miatt nem tudta feltölteni a gépet kerozinnal."  

A járatot ezért áttették szerdára, a legközelebbi szabad felszállási alkalom (szaknyelven slot) déltájban volt – mondja a szóvivő. Ilyen esetekben az utasok szállodai elhelyezést és ellátást kapnak, illetve a légitársaság számla ellenében fedezi a költségeiket, például az oda-visszautat vidéki lakhelyükre. A szóvivő szerint az utasoknak egyéni kártérítési igényeikkel, panaszaikkal a légitársaság ügyfélkapcsolati osztályához kell fordulniuk.