A szomszédban keresték az emberkereskedőket

2011.07.22. 10:14 Módosítva: 2011.07.22. 13:18
A rendőrség különleges egységei szerdán lánykereskedőket fogtak el Szekszárdon. Elsőre azonban rossz ajtón próbálkoztak, és egy másik családra törtek rá.

A Terrorelhárítási Központ és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közös akcióban hat embert fogott el szerda hajnalban Szekszárdon. Az esetről az MTI nyomán Index is beszámolt.

Az akcióról felvétel is készült. A házat a rendőrség tájékoztatása szerint önkényesen átalakították, és először ezért nem a célszemélyekre, hanem a szomszédjukban lakó családra törték rá a különleges egységek az ajtót. A telken lévő házban két lakás van, a rendőrök valószínűleg nem jól mérték fel a helyszínt.

A beszámolók szerint a kommandósok betörték a Kövendi utcai ház ajtaját, gépfegyvert fogtak az álmából felriasztott család tagjaira, leteperték és megbilincselték őket. Ezután kivonszolták őket az udvarra és a földre térdepeltették őket; az akció során egyikük kisebb sérüléseket szenvedett.

A kommandósok csak akkor jöttek rá a tévedésre, amikor a külön bejárattal rendelkező másik lakásból kiszóltak, hogy "ne oda menjenek, itt vagyok!" Az ok nélkül megtámadott család tagjai csütörtöki nyilatkozataikban sérelmezték, hogy nem kértek tőlük bocsánatot, és az összetört ajtó megjavításáról sem kaptak még értesítést.

Péntek délelőtt végül a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság elnézést kért tőlük, a főkapitányság még ma megtéríti az épületben esett kárt.

A szekszárdi bíróság elrendelte az öt helyi és egy faddi férfi letartóztatását. Hetedik társukat Németországban vették őrizetbe.

Az egy családhoz tartozó férfiakat bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelemmel gyanúsítják. A nyomozóhatóság adatai szerint a gyanúsítottak Németországba közvetítettek nőket, akiket aztán prostitúcióra kényszerítettek. A rendőrség májusban indított nyomozást az ügyben.