Dobermannfület kapott egy cseh férfi

2011.07.25. 07:44
Heves vitát váltott ki a cseh orvostársadalomban, hogy engedve a páciens kérésének, cseh plasztikai sebészek dobermannéhoz hasonlóra szabták egy férfi fülét.

A Mladá Fronta Dnes című cseh lap szerint nem ez volt az első, orvosok által kielégített különleges igény, amely már a törvényesség határát súrolja.

„A törvény ezt nem tiltja” – szögezte le Dagmar Pohunková, az egészségügyi minisztérium etikai bizottságának volt elnöke arra a kérdésre válaszolva, hogy vajon az orvosok orr helyébe beültethetnek-e elefántormányt. Mint mondta, az embereknek megoszlik a véleménye arról, mi a szép, és mi a csúnya. Egyetlen szabály van a plasztikai sebészetben: nem szabad a paciensnek súlyos károsodást okozni – mondta.

A férfi műtétje sikerült, de a porc rosszul gyógyult, gennyesedni kezdett a füle, ezért bepanaszolta a klinikát.

Foglalkoztunk a férfi panaszával, de úgy találtuk, az orvosok nem hibáztak. A porc rossz gyógyulása a normális műtéti kockázatok között szerepel – hangsúlyozta Jana Vendralová, a Cseh Orvosi Kamara illetékes bizottságának elnöke.

A lap szerint gyakorlatilag minden lehetséges, amíg a páciens talál orvost a kívánságai kielégítésére, még ha olyan villás nyelvet kíván is, mint a gyíké.

Az orvosoknak azonban még akkor sem szabadna eleget tenni az extravagáns kívánságoknak, ha lehetséges a beavatkozás – vélte Ján Mesták plasztikai sebész. Egy másik, Roman Kufa elmondta: elutasította egy nő kérését, aki klinikáján háromliteres mellimplantátum beültetését kérte.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Biztosítás