Vanda, Paula
-2 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Előzetesben a pécsi bordélyház feltételezett üzemeltetői

2011.07.25. 18:17

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság annak a bordélyháznak a feltételezett üzemeltetőit, amelyet péntek éjjel számolt fel a rendőrség Pécsen. A bíróság szerint a 43 éves siófoki férfinél és a 26 éves hatvani nőnél is fennáll a szökés, az elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének veszélye, a férfi esetében pedig a bűnismétlésé is, mivel korábban már követett el hasonló bűncselekményt.

A férfit és a nőt 18. életévét be nem töltött személyt foglalkoztató, bordélyház fenntartásával elkövetett üzletszerű kéjelgés elősegítésének bűntettével gyanúsítják, amelyért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

A bíróságon mindketten tagadták a bűncselekmény elkövetését. A férfi azzal védekezett, hogy masszázsszalont üzemeltetett, és nem tudta, hogy az egyik alkalmazottja fiatalkorú.

A rendőrség tájékoztatása szerint a bárként üzemelő vendéglátóhelyen több lányt, köztük egy fiatalkorút is prostituáltként foglalkoztattak. A rendőri akció alatt négy lány volt a bárban, hárman azt mondták, táncoslányok, majd hogy masszőrök, végül beismerték, hogy prostituáltak, és a keresetük felét mindig leadták a főnöküknek.

Az üzemeltetőket őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A házkutatás során a férfi lakásán több fegyvert és lőszert is találtak, ezek eredetét még vizsgálják.