Újabb halálos baleset az M70-esen

2011.07.28. 10:35 Módosítva: 2011.07.28. 12:23

Két ember meghalt, amikor autójuk kamionnal ütközött az M70-es autóúton csütörtökön délelőtt – közölte Salamon Róbert, a Zala megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A baleset a 15. és a 16. kilométer között történt, az autóutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a párhuzamos útra terelték.

Az MTI úgy tudja, hogy az olasz rendszámú autóban román állampolgárok ültek, a kamion pedig román rendszámú.

Fotó: Varga György
Fotó: Varga György

Helyszíni információk szerint a két jármű frontálisan ütközött egymással, de a baleset egy harmadik autót is érintett, amelynek csupán az egyik visszapillantó tükre tört le. Az összeütköző járművek az útmenti szalagkorlátot átszakítva, az autóútról lelógva álltak meg, az autó szinte a felismerhetetlenségig szétroncsolódott.


View M70 in a larger map

Június 21-én ugyanezen az autóúton, Csörnyeföld közelében egy román busz és egy szlovén kamion ütközött össze. Akkor öt ember a helyszínen, egy utas a kórházban vesztette életét.

A tragédia után az M70-es menti települések demonstrációt szerveztek, hogy így hívják fel a figyelmet a veszélyes szakaszra. A 2004-ben átadott, 20 kilométeres autóút ugyanis néhol egy-egysávosra szűkül, ami szokatlan azoknak a sofőröknek, akik több száz kilométert vezetnek autópályán.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium július elején munkacsoportot alakított. "Ha a szakértői álláspont azt támasztja alá, hogy az M70 biztonságának érdemi javítása nem garantálható forgalomtechnikai eszközökkel, akkor a tárca kész az autóút programba állítására, a beruházás előkészítésének megkezdésére" – írták.