Félméteres ágyúlőszert tartott a házában

2011.07.29. 20:15
Letartóztattak egy kecskeméti férfit, akinek a házában éles lőszereket, valamint egy szintén éles, 50 centiméteres tüzérségi gránátot találtak.

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezett a Kecskeméti Városi Bíróság pénteken egy 30 éves férfit az egyik helyi családi házban kedden talált robbanószerek miatt - közölte a rendőrség az MTI-vel. A férfit a rendőrség szerdán őrizetbe vette, majd javaslatot tett az előzetes letartóztatására, melyről a bíróság pénteken döntött - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: a rendőrség az ügyben lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt indított nyomozást. Július 26-án, kedden, Kecskemét Ballószög településrészén 15 házat ürítettek ki egy családi ház százméteres körzetében, mert robbanószernek látszó tárgyakat - két kukoricagránátot és egy 50 centiméter hosszú lövedéket - találtak az épületben. A helyszínre hívott tűzszerészek megállapították, hogy a két kukoricagránátot korábban hatástalanították, a lövedéket viszont további vizsgálatra elszállították a helyszínről, majd a lakók visszatérhettek az otthonukba.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint a tűzszerészek megállapították, hogy a tüzérségi lövedék éles lőszer volt. Mihályné Bornemisza Eleonóra elmondta, hogy a házkutatás során további két, hatástalanított gyakorlógránátot, valamint éles lőszereket is találtak a házban, ahol egy névtelen bejelentés alapján tartottak házkutatást. Az MTI meg nem erősített, de a rendőrség által nem cáfolt információi szerint a ballószögi házban egy néhány héttel korábban elhunyt nyugdíjas rendőr lakott a feleségével, az ő fiukat helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.