Elfogtak egy magyar betörőt Krk szigetén

2011.08.01. 16:45 Módosítva: 2011.08.01. 17:34
Eljárás indult egy magyar férfi ellen, akit azután fogtak el a horvát rendőrök, hogy Krk szigetén betört egy utazási irodába, közölte honlapján a horvátországi Primorsko-goranska megyei rendőrkapitányság.

A rendőrség beszámolója szerint a 36 éves magyar állampolgárt még csütörtökön fogták el, miután betört Krk szigetén Malinska városának egyik utazási irodájába. A város önkormányzatának alkalmazottai vették észre a behatolást, az elkövetőt a rendőrök kiérkezéséig megpróbáltak visszatartani, de a férfi elmenekült.

A rendőrök hamar elfogták a betörőt, aki szökése közben elhagyta a hátizsákját, benne számos kézi- és elektromos szerszámmal. Később megtalálták a férfi által használt magyar rendszámú Audi A4-es autót is, amelyben nagyobb mennyiségben találtak betöréshez használatos elektronikai eszközöket és kéziszerszámokat.

A krki rendőrség még vizsgálja, hogy a magyar betörő követett-e el másutt is hasonló bűncselekményeket, illetve volt-e bűntársa, miközben a rijekai államügyészség a nagy kárt okozó betörés miatt büntetőeljárást indított. Miután a férfi nem volt bejelentkezve Horvátországban, tartózkodásának célját és anyagi fedezetét pedig nem tudta igazolni, idegenrendészeti eljárás is indult ellene, majd kiutasították az országból.