Két hét után került elő élve egy Balatonban eltűnt férfi

2011.08.02. 14:48

Élve került elő egy 57 éves budapesti férfi, aki július 17-én tűnt el a Balatonban Balatonszárszó közelében - olvasható a vízimentők közleményében.

A férfi eltűnésekor a vízirendészettel közösen sötétedésig keresték a vízimentők, de a pontatlan adatok miatt sötétedés után már nem tudták folytatni a kutatást. Mivel a szemtanúk olyan nagy területet jelöltek meg az eltűnés helyeként, hogy azt lehetetlen volt átkutatni, a férfi keresését nem folytatták.

Hétfőn este aztán váratlan fordulat történt az ügyben - a vízimentők információi szerint a férfi hazatért családjához. Kiderült, hogy feltehetőleg a vízben beütötte a fejét, elveszthette az eszméletét, majd miután eddig még tisztázatlan körülmények között a partra került, szintén ismeretlen módon egy budapesti hajléktalanszállóra szállította valaki. Ekkor még személyazonosságával kapcsolatban semmit nem tudott mondani.

Hétfőn aztán kitisztult az emlékezete, ezután hazatért családjához. Mivel a fejsérülése miatt még mindig bizonytalan az állapota, kedden délben kórházba szállították. A férfi kedden már dolgozni szeretett volna menni.