Ügyvédre gyűjtöttek a betörők

2011.08.02. 10:33

A csanádpalotai orvosi rendelőt és egy büfét is kifosztó két helybeli férfi a zsákmány eladásából remélt pénzt ügyvédi költségre gyűjtötte – közölte a gyanúsítottak vallomása alapján a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság.

A helyi orvosi rendelőbe még szombatra virradó éjszaka tört be a két férfi, a tolvajok az ott használt monitorokat vitték magukkal. A lopást vasárnap este vették észre, akkor derült ki az is, hogy aznap éjszaka egy büfébe is betörtek, ahonnan szeszes italokat és pénzt vittek el.

A rendőrség két helybeli férfit is kihallgatott, akik ellen hasonló ügyek miatt korábban már folyt, és jelenleg is zajlik büntetőeljárás. A házkutatások során a nyomozók megtalálták és lefoglalták a zsákmányt.

A 29 éves férfi részletes beismerő vallomást tett, közlése szerint a monitorok értékesítéséből származó pénzt a 48 éves társa ellen folyamatban lévő másik büntetőügy ügyvédi költségekre fordították volna.

A rendőrség mindkét férfit őrizetbe vette, kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A monitorokat még hétfőn visszaadták az orvosi rendelőnek.