Sára, Márió
2 °C
6 °C

Az eső miatt lezártak két utcát Győrben

2011.08.04. 09:08 Módosítva: 2011-08-04 14:50:33

A nagy eső miatt lezárták Győr-Szigetben a Gyepszél és a Nyár utcát – közölte a kisalfold.hu-val Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Sallai Péter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője elmondta, hogy a legmélyebben fekvő házból két embert kimenekítettek a tűzoltók. Az emeletes ház előtt 40 centiméter magasan állt a víz, három szivattyúval távolították el.

Egy olvasó azt írta: a környék lakói évek óta küzdenek azért, hogy tegyék rendbe a csatornákat.

A nagy esőzés Kapuvár térségében is gondokat okozott. A kapuvári kórház kazánházába betört a víz, a tűzoltók szivattyúzták ki. Kapuváron 70 milliméter eső esett szerda éjjel óta.

24 óra alatt 30 miliméternél is több csapadék hullhat (fotó:nyugatmagyar.hu)
24 óra alatt 30 miliméternél is több csapadék hullhat (fotó:nyugatmagyar.hu)

Az idokep.hu szerint az ország több nyugati megyéjében esik, a hőmérséklet sok helyen a húsz fokot sem éri el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjfélig narancssárga figyelmeztetést adott ki a dunántúli régiókra, huszonnégy óra alatt harminc milliméternél is több csapadék hullhat.

Ausztriában heves zivatarok okoztak károkat. Tirolban több helyütt kőomlás volt,

Innsbruckban 170 tűzoltó volt bevetésen, és a jégeső mintegy 500 ezer eurós kárt okozott. A délen fekvő Karintiában, Preitenegg városában 77 milliméter csapadék hullott csütörtökre virradó éjjel, míg a stájerországi Graz környékén 61 milliméternyi eső esett.

Pozsony északkeleti részén néhány főútvonal víz alá került, és forgalomelterelésre volt szükség, kisebb-nagyobb dugók keletkeztek.