Egy betévedt őz dúlta fel a zánkai gyermektábort

2011.08.08. 16:11

Lehangoló volt az a pusztítás, amit a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum főépületében hagyott maga után egy ismeretlen támadó, aki 2011. augusztus 5-én késő este tört be a táborba. A bambinátor névre keresztelt betörő egy beüvegezett folyosó, valamint az informatikai terem egy-egy üvegtábláját törte be, majd ez utóbbi helyiségben elhelyezett számítógépeket és azok tartozékait is feldöntötte, írja apolice.hu.

Az erőszakos behatolás eredményeként a betörő maga is megsérült, mert a helyszínen véres szilánkok hevertek a padlón mindenütt. A további rongálásnak a működésbe lépő riasztó vetett véget, mivel jelzésére az ott dolgozók a betörés helyszínére siettek, egyikük pedig még az addig zárt erkélyajtót is kinyitotta - esélyt adva ezzel a tettesnek, hogy szorult helyzetéből szabaduljon.

A bambinátor ekkor átvetette magát az erkélykorláton, majd négyméteres magasságból az alant elterülő virágágyásba csapódott. Úgy tűnt az esés következtében komolyabb sérülést szenvedett, mert 1-2 percig egyáltalán nem mozdult, de mielőtt még körbekeríthették volna, váratlanul felugrott, és nyugati irányba elfutott.

A helyszínre érkező balatonfüredi rendőrök kikérdezték a szemtanúkat, majd a nélkül távoztak, hogy üldözőbe vették volna a menekülő tettest, mivel a meghallgatottak mind egybehangzóan állították, hogy az épületet csak egy odatévedt és megzavarodott őz dúlta végig.