Húsz napi elzárás terménylopásért

2011.08.09. 11:13

Szolgálaton kívüli rendőr fogta el azt az edelényi férfit, aki zöldségeket lopott a borsodi kisváros határában, írja a police.hu.

A szabadnapos nyomozó egy 8 fős társaságra lett figyelmes, akik közül egy férfi egy nagy megpakolt zsákot cipelt. A rendőr az ismeretlenek felé hajtott kocsijával, akik a zsákot eldobva elszaladtak. A rendőr a zsákban zöldségeket talált, majd az út mellett várakozott, miközben értesítette az ügyeletes járőröket.

Később a csoport tagjai visszajöttek a helyszínre, akiket a rendőr a járőrök kiérkezéséig feltartóztatott. A zsákot cipelő férfin kívül a többiek fiatalkorúak voltak, akik elmondták, hogy gombát szedni indultak és csak hazafelé találkoztak K.Á. 21 éves edelényi lakossal. A férfi a helyszínen beismerte a lopást. A zöldségek értéke hatezer forint volt és visszakerültek a tulajdonoshoz, de a férfit a kazincbarcikai bíróság gyorsított eljárásban jogerősen 20 napi elzárással sújtotta.

A 2010-es évi közbiztonság javítására készült szigorító törvénymódosítás következményeként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében közel 1300 szabálysértésnél élt a bíróság a gyorsított eljárás lehetőségével az elmúlt fél évben.