Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Felgyújtották a pécsi Revízió kocsmát

2011.08.10. 09:46
Kedd hajnalban tűz ütött ki a Szabadság úti Revízió mulatóban, a tűzoltók eloltották a lángokat, és gyújtogatásra utaló nyomokat találtak.

Lángok és füst csapott fel hajnalban Pécsett a Szabadság úton található épületben - adta hírül a Bama.hu. A tűzoltók megfékezték a lángokat, majd tűzvizsgálatot tartottak, mert gyújtogatásra utaló nyomokat találtak.

Az épületben található a Revízió mulató, ami a szélsőjobboldali fiatalok kedvelt szórakozóhelye. Korábban a Pöttyös étterem működött a helyen.

A bama.hu egyik kommentelője azt írta, hogy nem a tetőteret gyújtották fel hanem az épület hátsó részét, ami egy földön álló fa könnyűszerkezet.

Az esetről újra nyilatkozott a Dunántúli Naplónak a tűzoltóság illetékese, aki elmondta, hogy a szórakozóhelyen 15 négyzetméteren égett a berendezés is és a színpad is lángra kapott. A nagy hőtől és a tűztől komoly károk keletkeztek.

A hely üzemeltetőjétől Varga Attilától azt az információt kaptuk, hogy bent a helyszínen négy benzineskannát találtak. Az ismeretlen gyújtogatók a raktárat felfeszítve jutottak be a mulatóba.

Gyimesi Gábor, Pécs MJV Önkormányzatának jobbikos képviselője egy helyreigazítást kért a Bama.hu-tól, miszerint a Revízió nem a szélsőjobboldali, hanem a nemzeti érzelmű fiatalok kedvelt találkozóhelye.